رئیس پژوهشگاه نیرو خواستار زمینهسازی برای نقشآفرینی این پژوهشگاه در فعالیتهای ملی و بینالمللی شد.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، «مجید عمیدپور» روز چهارشنبه در آیین بهرهبرداری از فاز دوم مرکز پایش وضعیت ناوگان نیروگاههای حرارتی و پایلوت آزمایشگاهی سامانه اتوماسیون توزیع برق پژوهشگاه نیرو اظهار داشت: با توجه به بلوغی که در مجموعه پژوهشگاه نیرو شکل گرفته و پروژهها و تحقیقاتی که انجام شده، این ظرفیت وجود دارد که در عرصههای ملی و بینالمللی نقشآفرینی کنیم.
وی افزود: پتانسیل و ظرفیت موجود در پژوهشگاه نیرو خیلی میتواند برای کشور موثر باشد. این پژوهشگاه پیشتر مانند دیگر پژوهشگاهها بود و تنها یکسری پژوهشها انجام میداد که در فرآیندی وارد مدیریت پژوهش شد و این نیاز به لحاظ تاریخی از پیشتر وجود داشت.
وی با اشاره به فعالیتهای پژوهشگاه در صنعت آب و برق گفت: پژوهشگاه نیرو نشان داده که قابلیتهای ویژهای در اجرای پروژههای بزرگ داشته و اثرگذار بوده است. این نقش آفرینیها از عهده یک سازمان نوپا برنمیآید و همکاران ما در پژوهشگاه فعالیتها را به صورت بنیادی انجام داده اند.
عمیدپور با تاکید بر فعال کردن شرکتهای دانشبنیان و اثرگذاری جدید در سال آینده اظهار داشت: زیست بومی که با وزارت نیرو در این باره برای پژوهشگاه گفت و گو شده در حال شکلگیری است و این پژوهشگاه هاب خود در زمینه نقشآفرینی در صنعت آب و برق را شکل میدهد و از عناصر مورد نیاز استفاده میکند.
وی با اشاره به نقشآفرینی جدی پژوهشگاه در حوزههای مختلف اعم از استاندارد و فعالیتهای کلیدی مانند امنیت سایبری اظهار داشت: یک اتفاق جدیدی که به وقوع پیوسته آموزش و صلاحیت حرفهای است که این فعالیت مهم و جدید هم به پژوهشگاه واگذار شده است.
عمیدپور گفت: پژوهشگاه هم اینک به مجموعهای کشوری تبدیل شده و در استانها پایگاههایی دارد که در زمینه صلاحیت حرفهای فعالیت میکنند.
وی همچنین از راهاندازی پارک بینالمللی انتقال و توزیع خراسان در آینده نزدیک خبر داد و افزود: مرکز مدیریت انرژی مرکزی ملی است که رها شده بود، ما وظیفه خودمان میدانیم که اینگونه موارد را به جایگاه ملی خود برگردانیم و در خراسان نیز درتلاش هستیم تا پارک بینالمللی مذکور را در سطح منطقه و مشارکت از طریق کنسرسیوم، صنایع پتروشیمی، نفت و فولاد را در زمینه بهرهوری انرژی فعال کنیم.
عمیدپور خاطرنشان کرد: به غیر از پژوهشگاه نیرو، یک مرکز قوی علمی که بتواند کشور را در دوران گذار انرژی هدایت کند، نداریم. دنیا تحولات جدی در حوزه انرژی را تجربه میکند و پژوهشگاه میتواند در زمینههای مختلف اعم از توسعه تجدیدپذیرها برنامهریزی کند.
وی افزود: روی افق 1420 صنعت برق درحال کار هستیم و نتایج خوبی به دست آمده است. نقش آفرینی ملی پژوهشگاه نیرو خیلی مهم است. نیاز است که نقش آفرینی کرده و کشور را در دوران گذار انرژی کمک کنیم.
رئیس پژوهشگاه نیرو اظهار داشت: در یکصد سال گذشته نتوانستیم تجهیزات و فناوری لازم را در صنعت نفت کشور فراهم کنیم. کارهای زیادی بویژه در چند دهه اخیر انجام شده است اما در مدیریت مصرف مشکل داریم.وی در پایان خاطرنشان کرد: ظرفیتهای بسیاری در پژوهشگاه نیرو در راستای بهرهگیری از فناوری برای اقتصاد آب و اقتصاد برق وجود دارد.